Ælvetreff

Informasjon om Ælvetreff!

Ælvetreff er et type event som blir holdt 4 ganger i løpet av året. Vanligvis blir disse eventene holdt i slutten av februar, mai, august og november.

Programmet er enkelt, vi møtes for å skravle om geocaching i vårt distrikt, og det blir også kåring av ælvecacher for de 3 foregående månedene. For de som ikke har vært med tidligere er Ælvetreff et arrangement som går på rundgang blant de som melder sin interesse for å arrangere, og loggboken går som en stafettpinne fra treff til treff. Kravet for å arrangere et Ælvetreff er bare at samlingspunktet ligger et sted langs eller i nærhet til Drammenselva (‘ælva’ blant venner). Det betyr at kommunene Modum, Øvre og Nedre Eiker, Drammen og Lier står i fokus, men alle kan selvfølgelig komme på eventet uavhengig av hvor de kommer fra! Ælvetreffet i august blir det foreningen Ælvecacherne som tar seg av, men ønsker du å arrangere det en annen gang er det bare å gi beskjed under eventet.

​Kåring av beste ælvecache

Alle som deltar på eventet vil få muligheten til å stemme på beste ælvecache. Alle deltagere får da et skjema som kan fylles ut, og det kåres en «månedens ælvecache» for de tre foregående månedene. Det er publiseringsdato som bestemmer hvilken måned cachen deltar i. Cachene som det kan stemmes på må være plassert i en av de fem kommunene som ble nevnt innledningsvis. Hvert nick som deltar på eventet får 1 stemme i hver kategori. Det er lov å stemme på cacher man ikke har besøkt, men dersom man selv har funnet den teller stemmen dobbelt. Vinnerne blir belønnet med diplom som deles ut på stedet eller mailes i ettertid.

Hvis du har lyst til å delta er det bare å skrive en Will Attend-logg når du ser det er et Ælvetreff på kartet! Hvis du har muligheten er det også lurt å legge eventet på din watchlist, så får du med deg eventuelle meldinger og oppdateringer når de skjer.

Publisering av cacher

Arrangørene garanterer ingen cachepubliseringer under eventet, men oppfordrer andre lokale cachere til å bidra med nye cacher om de ønsker dette. Publisering av cacher på et gitt tidspunkt er avhengig av reviewernes godvilje og ikke noe vi kan kreve, men erfaring viser at følgende hjelper:

·Sende inn cachen til godkjenning god tid (10 dager) i forveien. Cachen må da allerede være utplassert i terrenget.

·Gjøre en avtale med reviewer om publisering på datoen eventet er etter det oppførte slutt-tidspunktet som står i beskrivelsen. Hvis du ikke får positivt svar kan du heller ikke forvente at det skjer.

·Godta at cachebeskrivelsen blir låst fra du sender den inn til den publiseres. Dette gjør at reviewerne slipper å dobbeltsjekke alle cachene på nytt ved publisering.

·Reviewerne er vanlige mennesker som gjør jobben frivillig, og noen ganger skjer det uventede ting som gjør at cachen likevel ikke ble publisert til avtalt tid. Vær forberedt på at det kan skje, og takknemlig hvis det ikke skjer!

Alle cacher som legges ut er som alltid hver enkelt cacheeiers ansvar og ikke noe arrangøren av eventet har noe med. Følgelig er det opp til hver enkelt cacheeier å avgjøre om de vil offentliggjøre cachen selv, på eventet, eller vente til publiseringen kommer. Imidlertid henstilles det til å vente til så nært slutten av eventet som mulig så ikke hele selskapet bryter opp før tiden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s